Over mij

In 1977 kwam ik in aanraking met een van de eerste pc’s (Tandy TRS-80) hetgeen me als 13-jarige zo fascineerde waardoor ik wist dat ik de computertechniek in wilde. Ik heb vervolgens Technische Informatica / Elektronica en later nog Bedrijfskunde gestudeerd en werk tot de dag van vandaag binnen de ICT.

Mijn belangstelling voor de Raspberry Pi ontstond doordat ik op zoek was naar een simpele en goedkope toegangscontrole voor het clubhuis van mijn tennisvereniging. Het was de bedoeling deze met de clubpas te openen. Tijdens het onderzoek naar een passende oplossing viel mijn oog op de Raspberry Pi. Het voordeel van deze minicomputer is dat deze goedkoop en enorm populair is als ontwikkelcomputer.

Een ander voordeel is dat de programmeertaal Python eenvoudig aan te leren is. Op YouTube ontdekte ik de online lessen van Paul McWhorter. Mede door het concept van de Raspberry en de heldere leerstof van Paul wist ik mijn doel te realiseren. Eind 2015 later had ik een perfect werkende toegangscontrole die tot de dag van vandaag uitstekend zijn werk doet.

De Raspberry Pi is voor mij niet meer weg te denken. Iedere gelegenheid grijp ik aan om de nieuwste sensoren en interfaces met de microcomputer te verbinden en boeiende oplossingen te realiseren. Ieder onderzoek is veelal een mooie ontdekking. De kennis die ik ermee opdoe deel ik graag met iedereen die er interesse in heeft.

Veel succes!

Han Doornheim